Bangkok - never a dull moment!

Bangkok - never a dull moment!

Distil Bar

Bangkok allmäntSkapad av Bangkokinfo lör, juli 17, 2010 19:26:14
Sirocco/Skybar/Distil/Mezzaluna/ Breeze
Igår åt jag middag på Distil Bar. Skyskrapan Statetower har flera imponerande barer och restauranger. Restaurangen Siroccos Skybar är numera ett måste för förstagångsbesökare i Bangkok. Dyrt, trångt men 63:e våningen utomhus imponerar.

Vi gillar dock Distil Bar på 64:e våningen bättre. Inte lika hetsigt. Baren ligger inomhus men man kan sitta utomhus. Dj lirar varje kväll bra bakgrundsmusik på lagom nivå.

Mycket wow-faktor och hisnande upplevelser på alla haken i huset. Dock är de så omskrivna så det är lite ”turistefällevarning” ibland.

Adress:
State Tower 1055 Silom Road.
Tel: 02 624 9555

Jag åt en matbit och tog ett bra Merlotvin till det. Sen blev jag introducerad till italienaren Alex Holzer, Statetowers egna "mixologist". Han är relativt nyanställd, och hans jobb är att utveckla drinklistan och se till så att kommer fram lite nya roliga drinkar. Han berättade en hel del kul grejer som jag inte kände till tidigare. Han sa också att det är svårt att göra för många komplicerade drinkar till drinklistan på Sky Bar /Sirocco. Det är sånt tryck i baren och det får inte ta för lång tid att göra drinkarna. Däremot i Distil Bar går det lättare, baren är mer lättjobbad. Han har precis lagt in åtta nya drinkar i menyn. Jag testade Black Pearl som var mycket bra.

Hotellet i State Tower heter Lebua och är mycket bra. Rummen är stora och utsikten är bra även från rummen. Agoda har just nu ett specialerbjudande om ni vill boka rum där.

Mer om ställen med utsikt hittar ni här.

Efter middagen drog jag ner till Thong Lo för lite barhopping med några kompisar. Det var trevligt som vanligt. Kvällen avslutades med att jag såg före detta tennisspelaren Paradon hoppa in i en helt ny Lamborghini som var oskyltad och gasa iväg på Thong Lo.Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Bangkokinfo sön, juli 18, 2010 16:29:33

Hej Sofie,

Tack för uppskattande kommentar. Kämpar på med sajten och bloggen. Mera komemr snart!

Skybar är dyrt, men drinkarna rätt starka och man använder rätt exklusiva märken till många drinkar. Några exempel: Mojito kostar 430 baht plus 17,7% i VAT och service fee. Black Peal som jag skrev om kostar 450 plus 17,7%. Kommer inte ihåg vad öl kostar. Ett glas vin går på runt 650 baht plus. Bra viner dock.

Det finns inga drinkbord på Skybar. Det är bara stå och hänga i baren som gäller. Borden man ser på bilder är själva restaurangen. Går inte att boka plats i baren. Vissa kvällar är det fullt så man får vänta i den inre baren Distil bar som jag skrev om. Oftast går det rätt snabbt. Man kanske kan tycka att det går mer folk i baren ibland, dock är det av säkerhetsskäl och trivselsskäl man inte proppar in folk i baren. Bra tycker jag.

Dock vill jag gärna tipsa om följande. Fråga efter skybar i Sirocco när de välkomnar er på 64 våningen. Personalen glömmer ofta bort (med managemnets goda minne) det och tar folk till Distil bar. Så se till att hamna i i Skybar som du känner igen på bilder. De vill gärna ta folk till Distil bar för att minska trycket i Skybar.

Dock tycker jag ni kan ta en drink först i skybar för att sedan tar er till Distil bar där man kan sitta utomhus på 64 våningen i en soffa. Jag personligen tycker det är trevligare stämning där med dj.

Och gällande klädsel. Ni behöver inte klä upp er. Men hel och ren räcker långt. Jag brukar köra typ vita sneakers, byxor, skjorta/pike. Men lämna flipflops och shorts hemma. Vill gärna peka ut det då i stort sett varje gång jag varit där så har jag sett folk som blir nobbade entré. Synd om man åkt långt.....

Återkom gärna med fler frågor.

mvh/bangkokinfo

Skapad av Sofie sön, juli 18, 2010 14:00:19

Hej! finns det möjlighet till att få lite prisexempel från Siroccos Skybar. Jag undrar även om du kan svara på om man behöver förboka ett bord på en skybar som exempel Sirocco om man ska besöka den i början av Januari. Tack för en intressant blogg!